Hoppa till sidans innehåll

Selma storspelade på SM

28 FEB 2016 16:38
Selma tog ytterligare kliv framåt i sitt badmintonspel med en grym insats i SM U15 i Örebro efter att först ha avancerat från fredagens tuffa kval.
  • Skapad: 28 FEB 2016 16:38

I helgen deltog Selma Arvidsson på Badminton-SM U15 i Örebro, dit Sveriges 32 bästa U15-spelare tävlar om SM-titeln i mixed, dubbel och singel. De 28 högst rankade gick direkt till spel på lördagen. P.g.a. lägre ranking (#36) behövde dock Selma på fredag eftermiddag spela i kvalet. I kvalpotten tampades 16 spelare om 4 platser i singel till lördagens "huvudspel".

 

Hela SM är en ren utslagstävling, dvs "vinna-eller-försvinna"-matcher, så Selma behövde vinna 2 matcher för att säkra lördagspel. Vilket hon gjorde med väldigt imponerande spel, där hon klart slog ut båda sina motståndare, bl.a. kvalets 2:a-seedade spelare Amina Abid med 21-16, 21-12. 
Även i mixed gick Selma vidare från kvalet tillsammans med Samuel Tanzborn. I dubbel var Selma direktkvalificerad.

Kl 0800 på lördagen var det en högtidlig invigning av SM, där det av invigningstalaren noterades att "spelare ända från Örnsköldsvik i norr" deltog.
Sedan drog tävlingen igång -dessutom med riktiga huvuddomare och linjedomare- först med en mixed-match för Selma och Samuel, där de förlorade mot Ida Melkerhed (Alnö)/Alvin Palm, trots mycket bra spel.

I singel stod sedan duktiga Ella Hellman från Uppsala, rankad #16, för motståndet.
En storspelande Selma tog genast kommandot och styrde spelet, så när 3:e set var färdigspelat stod Selma helt välförtjänt som segrare (sista set 21-19)! 

Selma avancerade därmed vidare i singel, men mot 3/4-seedade Sofia Larsson tog det dock stopp.

I dubbel spelade Selma för första gången ihop med Clara Johansson från Askim. De bjöd på stundom fantastiskt bra motstånd mot landslagsspelarna Ida Melkerhed/Jessica Silvennoinen, men förlorade till slut i 3:e set med 12-21.

Selma var på det hela taget mycket nöjd -inte minst med framgångarna i singel- och har helt klart tagit ytterligare kliv närmare den absoluta Sverigeeliten i klassen U15.

Länk till Selmas SM-resultat

Skribent: Jonas Arvidsson

Selma_smash

 

Vi finns på Facebook också!:

Postadress:
Friska Viljor BMK - Badminton
Larsson, Vårdhemsvägen 13
89155 Arnäsvall

Kontakt:
Tel: 0702786866
E-post: This is a mailto link

Se all info