Hoppa till sidans innehåll

Vill du börja spela?


Vill du börja spela badminton? Kul!

Anmäl i så fall ditt intresse och ställ frågor till Stellan Robertsson på telefon  070-687 22 93 eller via mail till stellan.robertsson(at)gmail.com så försöker vi hitta plats i en lämplig grupp.

I regel försöker vi ta in nya på hösten och våren, ibland kan det också gå bra att hoppa in mitt i terminen. Är en träningsgrupp full har vi en kölista för kommande termin. Är du osäker på om sporten är något för dig har du möjlighet att prova 2 träningar.

Övrig info:

Klubben har ett 50-tal ungdomar. Vi delar in våra aktiva i tre grupper efter ålder och hur långt man har kommit i sitt spel.
Vi har också fritt spel varje vecka då medlemmar kan ta med en förälder eller spela matcher med/mot sina träningskompisar. 

Vi har träningsgrupper för alla från 7 år och uppåt, samtliga tränar i Nolaskolans gymnastiksal. Övre gräns finns inte men de flesta i äldsta gruppen är 13-18 år gamla. Några föräldrar har vi också med där ibland vilka är utmärkt sparring för några av våra duktiga ungdomar.

Under säsongen som är september-april så finns ett tiotal tävlingar man kan delta i. Att vara med och tävla är valfritt men väldigt kul och utvecklande!

Övrig info om klubben och badminton

  • Träningar sker i Nolaskolans idrottshall, på 5 banor, med nytt golv (ht 2015).
  • Badminton kan spelas singel, mixed eller dubbel.
  • Nät hjälps alla åt att sätta upp inför träning (Föräldrar kan med fördel göra detta också!)
  • Träningar varvas med lek, teknik, styrka, taktik och matchspel
  • Vi har i regel gemensam uppvärmning i början av träningarna
  • Som sista uppvärmning "bollar man in", dvs slår enkla bollar med valfri kompis för att bli varm
  • Klubben har ett antal låneracketar men spelar man regelbundet behöver man skaffa sej ett eget.
  • Det går utmärkt att tävla i badminton. Det är valfritt men något som vi verkligen rekommenderar! Tävlingar anordnas på helger av andra klubbar i när och fjärran, och man möter då spelare i samma åldersklass och med jämnbördig spelnivå. Vi informerar oftast om alla tävlingar, sedan anmäler man sig på vår anslagstavla i träningshallen. För varje tävling betalar spelaren en subventionerad tävlingsavgift på 100:-, resterande betalar FVBMK. Läs mer under rubriken Tävling.
Uppdaterad: 07 AUG 2018 19:38 Skribent: Jonas Arvidsson

Selma_smash

 

Vi finns på Facebook också!:

Postadress:
Friska Viljor BMK - Badminton
Larsson, Vårdhemsvägen 13
89155 Arnäsvall

Kontakt:
Tel: 0702786866
E-post: This is a mailto link

Se all info